>  

Bataleon

 

Despre placile de snowboard Bataleon

SnowSports.ro este importator si distribuitor in Romania al brandului de placi snowboard Bataleon..

BATALEON
De mai bine de un deceniu, Bataleon a condus industria tehnologiei 3D, cu o perfectionare continua a tehnologiei brevetate Triple Base, producand placi cu profil camber traditional si punte de contact ridicate, facand snowboardul agreat de toti riderii. Odata cu introducerea celei de-a treia generatii 3BT cu noul profil Sidekick patentat, Bateleon continua sa ridice standardul designului si performanta snowboardului.

3BT
Bataleon prin dedicarea producerii unui snowboard din ce in ce mai bun, 3BT, Triple Base Technology , este forma actualizata si perfectionata a formei unice brevetate 3D in ultimii 16 ani.

Inline image

IDEEA
Create de natura sau proiectate de om, cele mai de success modele iau in considerare fortele la care vor fi supuse. In dezvoltarea tehnologiei 3BT, inginerii Bataleon au analizat in prima instanta modul cum se torsioneaza snowboardul atunci cand este supus presiunii.
TRIPLE BASE este o forma a unei placi in miscare la fel ca si aripile unui avion sau concave ca a unei barci, care se curbeaza in functie de presiune , modelandu-se in functie de teren si presiunea exercitata asupra boardului.

Inline image

SHAPE-UL – FORMA
Dupa multe cercetari, analize si teste, Bataleon a introdus tehnologia shape-ului brevetatata 3BT. Toate placile Bataleon sunt dotate cu un camber pozitiv inspre coada si putin mai ridicat in punctele mai late de contact ale boardului. De-a lungul anilor tehnologia 3BT a fost intr-o continua perfectionare pentru a performa in orice tip de riding, prin reglarea fina a asocierii dintre baza plana, baza laterala , radius si profilul camber.

Inline image

Cele 4 elemente sunt:
1. Baza centrala stabila – este o zona plana sub sau intre legaturi. Aceasta creaza stabilitate si control.
2. O ridicare usoara spre punctele de contact ale placii – dinspre legaturi spre cant – ridicarea bazei laterale creste treptat dinspre legaturi spre punctele de contact ale placii. Cresterea treptata creeaza zone de tranzitie lina pentru intoarcere si buttering, iar punctele de contact ridicate fac placa mai putin predispusa in agatarea cantului.
3. Ridicarea maxima – partea de inaltarea a bezei atinge valoarea maxima in cea mai lata parte a placii, creain astfel o suprafata de netezire in mometul cantarii pe teren accidentat si flotabilitate maxima in powder.
4. SideKick – cresterea bazei laterale in afara celor mai late puncte de conctat ale placii, in zona varfului si a cozii. Acest lucru ajuta in initierea virajului mai lina, creste flotatbilitatea in powder si imbunatateste manipularea placii pe teren accidentat.


Cum functioneaza?
Cu un camber pozitiv spre coada, face boardul vioi si responsiv. Bazele laterale ridicate fac ca boardul sa fie rapid, jucaus, si iertator atunci cand ridigul se desfasoara pe o zona plata. Forma tridimensionala permite o initiere mai rapida a virajelor cu mai putin efort. Frumusetea acestui shape este atunci cand ridingul se desfasoara pe o zona de flat, acesta trece rapid si drept, iar cand esti in momentul cantarii simti o implicare completa a cantului urmand radiusul placii.

Boardurile confera liberatate si fun, dar si stabilitate si control al cantului atunci cand este nevoie.

Cum se simte?
Flat – atunci cand ridingul se desfasoara pe flat (o zona plana), doar sectiunea bazei centrale este pe zapada, astfel incat boardul se misca rapid si drept, fara sa smuceasca sau sa agate cantul.
Initierea virajului – cu o mica cantitate de presiune pe cant si ridicarea usoara a boardului pentru a manipula unghiul cantului (unghiul lateral format intre baza snowboardului si partie), bazele laterale ale boardului se ridica usor in partea legaturilor, dar presiunea ramane constanta in zona de contact a cantului.
Cantarea – in cantare structura 3D a sidecut-ului formeza un arc pe zapada, oferind o sustinere puternica si control al cantului de neegalat.

slide 1 image

De ce functioneaza asa?
Traim intr-o era in care lupta majora se da intre rocker si camber, unde redefinirea formelor hybride este la ordinea zilei. Triple base a fost inventata inaintea revolutiei rocker-camber, si inca isi mentine statutul chiar si acum cand celelalte shape-uri pierd teren.
Din ce in ce mai multe boarduri au un shape 3D in constructie, dar Bataleon detine cea mai mare experienta in aceasta tehnologie. Shape-ul patentat 3BT functioneaza prin reglarea fina a asocierii dintre baza plana, baza laterala , radius si profilul camber pozitiv. Punctul cheie concta in ridicarea usoara spre punctele de contact ale placii – dinspre legaturi spre cant – ridecarea bazei latrale creste treptat dinspre legaturi spre punctele de contact ale placii, creand zone de tranzitie lina pentru intoarcere si buttering, iar punctele de contact ridicate fac placa mai putin predispusa in agatarea cantului.
Bataleon continua explorarea posibilitatilor nelimitate ce au pornit din ideea initiala 3D base pentru a realiza un snowboard din ce in ce mai bun de-a lungul timpului.

slide 1 image


Sub greutatea riderului, putem observa cum actioneaza profilul 3BT, marginile sunt ridicate in varf si coada. Este ca un camber si rocke in acelasi timp.

Alegeti placa dupa felul in care vrei sa explorezi muntele!

Jib 3BT - cu o constructie twin perfecta pntru jibbing si riding urban.
Twin 3BT - pentru ridingul in park si all-terrain, pentru un press usor si ca mai buna stabilitate pe balustrade si pe landing (la aterizare)
Asym 3BT - imita natura asimetrica a corpului uman, oferindu-ti mai multa libertate in partea de jos si mai multa stabilitate pe calcaie.
Twin Pow 3BT - cu un waist mai ingust, si mai lata in partile mai ridicare, cu un shape twin in adevaratul sens al cuvantului, iti va schimba perspectiva pe care ai avut-o de dat in powder.
Freestyle 3BT - cea mai completa forma din gama 3BT, perfecta pentru ridingul in park si riding all-around and cruising, cu putina zavcnire la viteze mari.
Freeride 3BT - pentru riding hard si offpiste. Cu un setback usor reglabil, varful boardului mai ridicat pentru flotabilitate in powder si stabilitate in carving.
POW 3BT - facute special pentru zilele nebune de powder. Cu un stance spre coada, pentru o flotabilitate fara efort in powder. vireaza singura, ofera stabilitate si pe partie.


PLACI BATALEON